28 decembra, 2014

what if

dnes som tu znova s tagom. viem, už dlho som nenapísala poriadnejší článok alebo výkec, ale nejak to zo mňa nejde. snáď vám to nevadí. teraz mám dosť času písať, ale väčšina vecí akosi zostáva nezverejniteľná. všetko si píšem buď do denníka alebo do diára, ktorý som si kúpila na také..umeleckejšie výplody mojej hlavy. možno to tu niekedy dám, neviem. každopádne, teraz tag what if, ktorý som našla u Lany.

1. čo keby si bola na jeden deň mužom?
pravdepodobne by som sa snažila pochopiť ich rozmýšľanie. alebo by som chcela niekoho zmlátiť, lebo pri mojom ženskom ja (vyznievam ako nejaký schizofrenik damn) to bohužiaľ nie je možné.
2. čo keby si mala iba jedno prianie?
určite by som celé dni rozmýšľala, na čo ho minúť..a potom si priala aj tak nejakú blbosť. momentálne by som si priala šťastie pre našu rodinu, lebo sa nám akosi vyhýba..
3. čo keby si stretla samu seba v štyridsiatke?
isto by som sa nespoznala. pristavila by som sa pri nej, povyzvedala nejaké veci a čo by sa mi nepáčilo, na to by som si dávala pozor, aby som to mohla zmeniť, kým by bol ešte čas.
4. čo keby si si mohla vybrať v akej dobe chceš žiť?
asi by som sa vrátila do 20.storočia - niekedy po konci world war ii. aby som mohla nosiť bláznivé účesy, byť hipisáčka a ísť na koncerty tých najväčších hudobných legiend, ktoré teraz už nestretnem.
5. čo keby si si mohla vybrať ako chceš vyzerať?
stredná výška, štíhla, ale nie vychrtlá, rovné blond vlasy, zelené oči. vlastne som sa teraz celkom opísala, až na tú výšku a vlasy (nemám úplne rovné, trochu sa mi vlnia). som celkom spokojná sama so sebou, keby som niečo menila, boli by to detaily.
6. čo keby si mohla zakázať jednu vec na svete?
veľkochovy zvierat. nech si ľudia chovajú všetko sami. a tí z mesta nech odkupujú od ľudí z dedín. nereálne, ale pekná predstava.
7. čo keby si si mohla na týždeň vymeniť život so životom celebrity?
užila by som si tú kopu peňazí a.. to je asi všetko.
8. čo keby si mala byť zvieraťom?
bola by som vlkom. jednoznačne. voľná, divoká, silná, spoločenská.
9. čo keby si mohla ísť kdekoľvek, kde by sa ti zachcelo?
precestovala by som celý svet s best. brazília, toskánsko, provensálsko, francúzsko, anglicko, new york, california, aljaška, hawaii, japonsko, egypt, nórsko, švédsko, sydney.. mám pokračovať?
10. čo keby si vedela čítať myšlienky?
bola by som sklamaná, nahnevaná, šťastná, smutná..ale konečne by som videla úprimnosť a nie tie lži, ktoré sa nám každodenne dostávajú do uší.
11. čo keby si si mohla vybrať akékoľvek povolanie?
prekladateľka (kníh), veterinárka.
12. čo keby si mala rok prázdnin?
nevedela by som, čo od nudy, hah. nie, chodila by som na dovolenky, von, chaty, cestovala by som..
13. čo keby si si mohla vziať na dovolenku len tri veci?
mobil. peňaženka. foťák.
14. čo keby si sa mohla zbaviť jednej zlej vlastnosti?
zbavila by som sa lenivosti. to je môj najväčší problém.
15. čo keby si si mohla kúpiť čokoľvek na svete?
zabezpečila by som rodinu aj seba. kúpila by som nám domy a byty, potom išla do ameriky a vyyrabovala všetky tie drahé značky - kozmetiku aj oblečenie + topánky - a aspoň dvoch psov, koňa a kopu jedla.

12 komentárov:

  1. myslím, že podobné odpovede by som napísala aj ja... vo veľa veciach sa zhodneme, a prekladateľka by som chcela byť tiež, no na to aby som ňou mohla byť, by som musela vedieť poriadne po anglicky. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Sama neviem, čo by som robila, keby som stretla moje štyridsaťročné ja. Na jednu stranu by som veľmi chcela vedieť, ako "žijem", či mám prácu, rodinu a podobne, ale zase na druhej strane by som potom po zvyšok svojho života žila v strachu alebo obavách a dávala by som si príliš pozor na to, aby som nespravila nejaké zásadné chyby. A to nechcem.
    Ja by som chcela byť medúzou. Tiež voľná, nebezpečná, no istým spôsobom krásna.

    berenicaz.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Moc pěkný a zajímavý tag:) A úplně souhlasím s těmi velkochovy... Je to šíleně strašný....

    Šťastný nový rok:)
    DaydreamerNatty

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Pane jo, neznám snad nikoho, kdo by byl spokojený s tím, jak vypadá. Samozřejmě že vždycky je to přehnané, ale jsi dobrá, že se přijímáš takovou, jaká jsi. Jinak bys to řešila úplně pořád.
    Já strašně nerada přemýšlím nad what if, protože vím, že snad ani jedna z těch věcí není moc reálná...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. milujem tagy :)
    ja by som asi dala tiež väčšinu odpovedí podobných, ten veľkochov zvierat ma dostal :) mne by to pri písaní asi nenapadlo ale úplne s tým súhlasím. proste to je pre tie zvieratá úplne peklo....
    a ešte štvorka ma úple zabila. tiež by som bola tiež bud hipisáčka vo svojom krásnom hippie vane a na pláži zachraňovala malé korytnačky alebo by som chcela byť úplne výstrednou punkáčkou :D a zažiť woodstock :3 oh bože :3

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Strašně moc děkuju, Julls. :) Ale dobrá angličtina? Spíš blekotám a vzpomínám na to, jaký byly věty v knížkách :D
    A nechceš ten TAG udělat taky? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Skvelý nápad na tag, veľmi ma to bavilo čítať, pretože aj ja dosť často filozofujem ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Moc pěkný tag :)

    Přeji ti do nového roku 2015 jen to nejlepší :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Pekný tag, krásne si ho vyplnila :) ja keby som na jeden den mužom, asi celý deň cikám postojačky, nech si užijem ten pocit :D a máš krásny blog :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Hneď v tom prvom bode sa s tebou zhodujem, kebyže som nejaký drsňák, rada by som niekoho zmlátila (čo to o mne asi vypovedá.... :D). Nad dvojkou by som tiež rozmýšľala neskutočne dlho a potom by som skončila pri nejakej úplnej sprostosti.. Čo sa týka čísiel tri, štyri a päť, mám úplne rovnaké odpovede. Číslo šesť - zakázala by som asi celkovo násilie (aj keď sa to trošíííčku prekrýva s bodom jeden haha). Číslo sedem - kebyže som na týždeň celebrita, určite by som sa stretla s čo najviac fanúšikmi a užívala by som si ich podporu a všetko okolo toho, to musí byť úžasné. Číslo osem - určite by som bola mačka :3 Deväť a desať máme zase rovnaké, avšak na jedenástku by som odpovedala asi niečím ako herectvo, maliarstvo alebo dačo podobné. Dvanásť a ďalej už so všetkým na 100% súhlasím :D

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Na to, že keby si bola na jeden deň mužom si celkom dobre zareagovala. Chcela by som vedieť tiež to ich rozmýšľanie a uvažovanie, haha. Julls. Máš super odpovede na tie otázky, také, kt. som ešte asi nikde nečítala. Také skutočne na zamyslenie. Jéé. V niektorích sa aj ja vidím, najmä v tej odpovede, že by si zrušila veľkochovy, čo je v podstate správne. Pretože my - ľudia z dediny potom chováme o 100 šesť a mestský ľudia si aj tak kupujú lacné mäso z Tesca. Cestovanie, to je môj sen, raz, dúfam. Ja som tiež lenivá, takže až moc dobre viem o čom hovoríš a je to fakt odporná vlastnosť, ale tak, nemohli sme si vyberať.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. awwwh julls <3 inak minule som sa ti pokúsila napísať komentár a nešlo to, a skúšala som to asi päť razí a furt nič, tak dúfam že teraz sa zase nesnažím zbytočne. :D
    oookay, angels si idem vypočuť. project x si úplne musím pozrieť, všetci o tom hovoria. asi to dám tento víkend. :D
    awwwh <3 ďakujem! a pri tom to bolo úplne z núdze :D
    čo sa toho sťahovania kníh týka, ja usually používam torrenty, prípadne to nájdem na nejakej náhodnej stránke, ale nejakú svoju nemám. ak nemáš utorrent, stiahneš ho zadarmo na nete, a potom nájdeš knihy hocikde, len za názov pridaj "torrent" a googli. čo sa týka nejakých stránok tak napríklad http://ebookbay.to alebo http://kickass.to alebo http://thepiratebay.se aleboo prípadne http://audiobookbay.to, čo je síce stránka s audioknihami ale sú tam fakt všetky a je to celkom fajn počúvať. :D ale tak fakt ti odporúčam sťahovať tie epuby cez torrenty. :D skoro všetky knihy tak nájdeš.
    ach. ty sa máš. "i don't care" je fráza mne absolútne cudzia. o všetko, o všetkých sa starám, až príliš. strašne ma zaujíma, čo si o mne myslia ostatní. bohužiaľ.
    mušííííš, the perks treba treba prečítať. povinné čítanie.
    noah and leigh je dokonalosť perfektnosť úžasnosť niečo neskutočné. <3
    eleanooooor and paaark <3 ofcourse že som to čítala, aj som plakala dostatočne. :'( neskutočný príbeh. rainbow je pani.
    ja tiež nad tým rozmýšľam, ale stále je taká malá bytosť v mojej hlave čo hovorí nenič tie knihy. ale chcem si to highlightovať. nevjeeem. :'(
    vpohodke, spontánne chaotické komentáre sú vlastne najlepšie <3

    OdpovedaťOdstrániť